Vergoeding van zorgverzekeraar mogelijk.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gelaat. Bekijk hiervoor uw polisvoorwaarden.

Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse.

Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen. Scheren, harsen, epileren en ontharing crèmes behoren tot het verleden met de nieuwe en uiterst snelle ontharingsmethode: het Ellipse-systeem. Dit wordt ook wel het flitsen genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam in korte tijd kan worden verwijderd.

Hoe werkt de behandeling met Ellipse?
Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelende plek geleid. Haar bevat pigment dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Haargroei is een proces en de haarzakjes wisselen in een rust en groeifase. Alleen in de groeifase kunnen de haren behandeld worden. Omdat we aan de buitenkant niet kunnen zien in welke fase een haar zit, zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Kunnen alle haren worden behandeld?
Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in het haarpigment, melanine, en de huidskleur is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en lichte huid. Het Ellipse-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Hoe lang duurt een behandeling met de Ellipse?
Het glasprisma van het Ellipse-handstuk, waarmee het licht naar de huid wordt geleid, is 1 bij 5 centimeter, waardoor een groot aantal haren in een enkele lichtflits wordt behandeld. Een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten, een behandeling van de rug of van beide benen neemt 60 tot 120 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?
Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Hoeveel Ellipse-behandelingen heeft u nodig?
Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisseling in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen dan worden behandel. Haarzakjes in de rustfase moeten dus “wachten” tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van de Ellipse behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen heeft u 4 tot 7 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden.

Zijn speciale voorzorgsmaatregelen voor of na de behandeling nodig?
Nee, het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is overigens wel van belang om vanaf 6 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren of middels harsen te verwijderen. Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment (melanine), is het ook raadzaam om niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is.

Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen een verzachtende créme kunnen gebruiken. Wel is het aan te raden om te veel zon te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling een zonnebrandcréme me te gebruiken (factor 20).